Första mötena

Inez har nu fått träffa mera folk och sina första hundvänner! Stencool som hon är så säger hon ingenting om människorna hon träffat. Hon hälsar bara i lugn och ro och busar sedan. Ikväll har hon träffat mopsen Doris och blandisen Crazy. Till en början så låg Inez bara och titta på och tog sedan en siesta då de andra två busade för fullt. Efter ett tag så ville hon också vara med och hälsa och äta godis som godistanten bjöd på. Så länge hon hade en godis att fokusera på så brydde hon sig inte att de andra snusade på henne. När godiset försvann så blev man lite mer reserverad och sa ifrån på skarpen då Doris, som fortfarande är valp och är lite på, blev lite för ivrig och närgången. Polisen Crazy som är den äldsta och klokaste hunden i sällskapet såg också till att Doris höll sig lugn så lilla Inez inte blev överkörd. Innan kvällen avslutades så busade alla tre tillsammans. Riktigt kul att se att dom kan komma överens. Ska bli himla kul i sommar och se dom busa ihop på öarna!
I morgon är det mer miljöträning på schemat och på söndag eventuellt en dejt med morbrors två spaniels.

Avslutar med den sötaste bilen tagen av Ida!


Inez

Som sagt så gick det fort att skaffa båda djuren. På onsdag kväll så såg jag en annons på hundvalpar som jag fastnade för. Började kolla in deras hemsida och fastnade för den ena tiken. Samtidigt som jag kollade hemsidan så skickade David ett sms med en länk till exakt samma sida som jag kollade på och fråga om jag sett den. Vi hade blivit kär i samma valp! Vi pratade om saken och bestämde att jag skulle ringa till dom dagen efter. Sagt och gjort så ringde jag. Pirrigt var det. Skulle hon vara såld? Vad ska jag säga? Dom svarar och nervositeten byttes snabbt mot längtan och förväntan då vi bestämde att vi skulle komma och kolla på henne på söndag. På torsdag kväll så ringer David till dom för att fråga hur vetrinärbesiktningen gick som dom gjorde tidigare på dagen. Allt hade sett bra ut och vi bestämde att om allt klickade så skulle lilla Inez följa med oss hem på söndagen.
Lördag blev det till att handla alla nödvändiga grejer för den första tiden som koppel, matskålar och leksaker. På lördag kväll så packade vi allt vi behöver med oss och kl 2 på natten så börjar vi åka mot Falun. Kl 8 var vi framme hos uppfödaren och fick träffa valparna. Kärlek direkt och det var ingen tvekan om vi skulle ta henne eller inte! Efter lite fika och prat så skriver vi på pappren och vi var ägare till Uptowngirl's New Beginning eller Inez som dom hade kallat henne och vi bestämde oss för att behålla.
Vi satte oss i bilen och började resan hemmåt, kl var nu 11. Vi gjorde några stopp för att rasta Inez men hon gjorde aldrig nått. Istället så sov hon mest hela vägen antingen i knät på oss eller på golvet där vi bäddat med en massa filtar. Inte ett ljud gav hon ifrån sig på hela vägen!
Väl hemma så fick hon träffa Findus och dom kom rätt bra överens direkt. Hon fick mat och vi började ta ut henne direkt efter mat, lek och bus. Började även träna på hit och sitt och hon fattade direkt. Första natten sov hon med oss i sängen och hon sov från 11 ända till kl 7 utan att säga ett ljud eller behöva gå ut.
Hon är nog den bästa valp jag träffat och en perfekt första hund! Hon lär sig snabbt, är lugn och go och lyssnar bra (utom då hon och Findus är i full fart!)
Vi tränar hit, sitt och ligg för fulla muggar och hon lär sig dom bättre och bättre. Nästa grej att lära henne blir stanna tror jag.

Ja det var om hur vi hittade, hämtade och den första tiden med Inez! Det blev en lång text, hoppas ni orkar läsa! :)

På bilden är vi i bilen på väg hem.


Findus

Båda djuren har det gått fort med att hitta och hämta. Vi pratade på allvar om att skaffa hund för ett halvt år sedan och började ta kontakt med uppfödare för att komma och kolla valpar men hade ingen tur med att hitta nån som hade valpar som passade. Jag blev under tiden sugen på att skaffa katt och tog upp det med David en dag. Vi kom överens om att jag fick skaffa en katt men han ville inte veta om det. Redan samma kväll så skickar David ett sms få han är i garaget. Det var en bild på en kattunge och frågan om jag ville ha honom. Klart jag ville och 3 dagar senare hämtade jag hem honom! Findus har varit en helt exemplarisk katt och han älskar att vara med där det händer saker och att vara ute och busa. Han hänger alltid med oss då vi ska hälsa på släkten då David inte gillar att lämna honom ensam hemma. Han är idag 5,5 månad.


Presentation

Tänkte göra en snabb presentation av mig. Sandra heter jag och jobbar på en skola som resurs. Bor med min sambo David i ett hus i Köpmanholmen. Med oss i huset så finns katten Findus, 5 månader, och hunden Inez, 2,5 månader.
Här i bloggen kommer jag skriva om vårat liv med djuren, vännerna och släkten och allt vad vi kan tänkas hitta på.
Sådär, en snabb presentation!


RSS 2.0